Euroopa kulinaarsed ahvatlused
Euroopa kulinaarsed ahvatlused
Kui Sind ahvatlevad mööda käänulisi tänavaid hõljuvad mõnusad mamma pasta aroomid või tahaksid teada, miks ikkagi trühvlid nii kallid on või kuidas ühe piirkonna vein võib niivõrd kuulus olla, siis vaata allpool olevaid reise, kus nendesse teemadesse ka süübime.
Bologna – maailma parim toit
Linnatänavatel on tunda parmigiano juustu vaimustavat lõhna. Lasagnet ja tortellinisid süüakse jahedatel talveõhtutel ja mitte ainult. Prosciutto crudo viib keele alla, bolognese kastet (loe: ragu’) valmistavad mammad ülepäeviti. Kohalikest veinidest tuntakse enim Cabernet Sauvignon’i, Pignoletto’t, Pinot Bianco’t, Merlot’d ja Barbera’t. Bolognat armastatakse, temast võetakse mõõtu ja kadestatakse – Bolognas
armastatakse “hästi elada, hästi süüa ja juua”. Siin tegutsevad nii maailma parimad meisterkokad .
Bordeaux – veinid ja maitsed
Tunnustatud veinimõisad, aastakäigu konjakid, austrikülad ja traditsioonilised hõrgud maitsed.
Bordeaux’ on Prantsusmaa kõige suurem veinitootmispiirkond. Siin on vähemalt 9000 veinimõisa või veinitootjat, kus valmistatakse nii tavalisi lauaveine kui ka maailma kõige eksklusiivsemaid ja kallemaid veine.
Atlandi ookeani kaldale jäävad autentsed austrikasvandused. Bordeaux’ linnast lühikese autosõidu kauguselt leiame põneva veini Sauternese. Kõigele lisaks loomulikult imeilusad maastikud ja elamispaigaks meie oma chateaux keset viinamarjaistandusi.
Provance- Lõuna Prantsusmaa hõrgud maitsed
Reis Provence südamesse. Naudime söögi- ning toidukultuurist läbiimbunud kohti ning imetleme kaunist maalilist ümbrust. Trühvlifarm ja koertega trühvlite otsimine , Prantsusmaa parim juustutundja, õhtul kokal külas ning iseloomulikud veinimõisad.
Maitseelamuste reis Portugali varasalve -Alentejosse
Portugal on suurepärane sihtkoht veini ja gurmeesõpradele. Portugali suurim veinipiirkond Alentejo oma korgitammede saludega, metsikute Atlandi ookeani äärsete randade, vanade kindluste, valgete mägikülade ja maailmaklassi veinimõisatega on vaatamisväärsus omaette. Alentejot kutsutakse ka Portugali leivakorviks kuna piirkond annab peamise osa veini-ja korgitoodangust. Lisaks veinidele tunnevad portugaallased uhkust oma juustude üle ja selleks on neil täielik põhjus.
Veinitegu Põhja Portugalis
Maalilised vaated mägistele viinamarjaväljadele ja kaunile Douro jõe orule, ajalooline Porto linnake oma kirikute, paleede, kuulsate portveini keldrite ja restoranidega, mis värskelt püütud mereannid võrratuteks roogadeks võluvad. Portugali riigi häll, ajalooline Guimaraes ning Braga oma kuulsa Hea Jeesuse mäe otsa kiriku juurde viiva sikk-sakk trepiga. See ongi Põhja-Portugal, segu kaunist loodusest, sajandite vanustest linnakestest ja võrratust toidust.
Väikesed gurmeepoekesed, kus letid on lookas eri kitse-ja lambajuustukerade all, nagis ripuvad suured suitsused singid ning ümberkaudsete mandlikasvatajate saak ootab proovimist. Turuletid suussulavate oliividega ning loomulikult korvide ja riiulite kaupa kõige sellega suurepäraselt haakuva puna-ja valgeveiniga.