Image Alt

Bordeaux – veinid ja maitsed

Veinid ja maitsed

Bordeaux – veinid ja maitsed

2150€ per person

SEE REIS SOBIB KA HÄSTI OMA VÄIKESELE GRUPILE, MIL SAAB SEDA KORRALDADA TEILE SOBIVAL AJAL

Tunnustatud veinimõisad, aastakäigu konjakid, austrikülad ja traditsioonilised hõrgud maitsed.

Bordeaux’ veinid ja piirkonna tunnustatud veinimõisate külastused
Mõõna aegne jalutuskäik austrikasvanduses ning austrite degustatsioon austrikülas Cap Ferret
Tutvumine põneva veini Sauternes’ga. Maitsete hõrk duetti – foie gras ja Sauternes
Päev konjakimõisas – tutvus aastakäigu konjakitega ja nende valmistamisega
Kohalike kokkade poolt valmistatud ehtprantslaslikud lõuna- ja õhtusöögid nii sõbralikes chateau’des kui ka meie villades. Soovijad saavad kätt proovida – menüüs on Aquitaine´i maakonnast inspireeritud traditsioonilised prantsuse road.
Majutus oma villas – ajaloolises chateau´s keset maalilisi viinamarjaistandusi, keskaegse linna St Emillioni läheduses.
Paraja suurusega reisiseltskond ehk kohti on kuni 12-le inimesele
Bordeaux’ on Prantsusmaa kõige suurem veinitootmispiirkond. Siin on vähemalt 9000 veinimõisa või veinitootjat, kus valmistatakse nii tavalisi lauaveine kui ka maailma kõige eksklusiivsemaid ja kallemaid veine. Bordeaux’ linn paikneb Aquitaine’i maakonnas, mida ümbritsevad maailmakuulsad veinipiirkonnad muuhulgas ka Saint-Emilion ja Medoc.

Atlandi ookeani kaldale jäävad autentsed austrikasvandused. Bordeaux’ linnast lühikese autosõidu kauguselt leiame põneva veini Sauternese. Kõigele lisaks loomulikult imeilusad maastikud ja elamispaigaks meie oma chateaux keset viinamarjaistandusi.

Bordeaux linn on üks kaunemaid valgustussajandil rajatud linnu Prantsusmaal, mille edu on sajandeid saatnud rahvusvaheline veinikaubandus.

AUSTRID OTSE OOKEANIST

Austrid on Bordeaux’piirkonna üheks suurimaks delikatessiks. Terve Archachoni lahe äär on täis austrikasvandusi. Meie austrid capferres1200xkülastame üht neist Cap Ferret külakeses, mida nimetatakse ka Prantsuse austri pealinnaks. Meid võtab vastu kohalik austrikasvataja ja kõigile antakse jalga kummikud. On mõõna aeg ja üheskoos kõnnime mööda merd kohani, kus asuvad austri restid ja kasvavad austrid. Maitseme sealsamas keset merd austreid… Enam värskemaid austreid pole võimalik saada! Randa tagasi jõudes pakutakse degusteerimiseks veel austreid ja sinna juurde väga kerget lilleliste nootidega valget veini Entre deux Mer piirkonnast.

Päikese loojangud on siin imelised, samuti nagu autosõit mööda väikeseid külateid. Tänavanurkadel on terrassid pratslaslikult väikeste lauakestega, kus istuvad valgetes rõivastes daamid ning joovad valget veini ning aeg-ajalt tuuakse suurtel kandikutel jääkuhila peal imevärsked äsja püütud austreid. Loomulikult maiustame kohalikus kohvikus värskete eclare’de ja macaron’idega.

Veinimõisates on giidiks konkreetse veinimõisa omanik, veinimeister või mõisa juht.

0 Reviews
  • Departure/Return Location
    11.-17.09.2024 (7 päeva)

Tour Plan

1
1.päev
Saabumine Bordeuax lennujaama Sõit meie villasse keset viinamarjapõlde Majutus ja tutvumine villaga Enne õhtusööki külastame St.Emillioni linnakeses veinikeldrit, mille omanik räägib meile piirkonna veinidest üldiselt ja loomulikult annab neid ka proovida. Õhtusöök keskaegses veinilinnaksese St.Emillion (ei kuulu hinda).
2
2 päev
St.Emillioni piirkonnas Hommikusöök villas. Veinimõis St.Emillioni piirkonnas, kuhu on talletatud ka palju piirkonna ajalugu ning veinimeistrite traditsioone. Maaalused koopad ja installatsioonid. Ringkäik ning veinide proovimine. Tutvumine kohaliku 14 põlve ühele perele kuulunud veinimõisaga, kes toodavad nn maheveini. Lõuna veinimõisa aias Tagasiteel villasse vaatame sisse ka magusaärisse, kus valmistatakse imelise macroone, mis küll on teistsugused, kui need mida oleme näinud Pariisis. Õhtusöök meie villas koos kohaliku kokaga, kes üllatab meid hooajaliste hõrgutistega.
3
3.päev
Austripäev Hommikusöök villas Väljasõit Atlandi ookeani poole – maailmakuulsasse austirkülla Cap Ferret. Sõit kestab 1,5 h sõltuvalt liiklusest. Kohale jõudes võtab meid vastu austrikasvataja ja viib meid oma "põllule" ehk merre, kus kasvavad austrid. Austrite hingeeluga tutvumine ja maitsmine. Vaba aeg liivarannal ja mereäärsetes austrirestoranides. Õhtusöök mere ääres austrikülas. Tagasi villasse jõuame hilisõhtul.
4
4.päev
Medoci päev. Sõit mööda teed, kus on näha ka maailma kõige kuulsamad veinimõisad. Ühe veinimõisa külastus ja lõuna. Imeilusad vaated ja degusteerimine.Õhtusöök veinimõisas.
5
5.päev
Hommikul sõit teismoodi veini, Sauternes piirkonda. Sauternes´ on dessertvein, mille kõrvale süüakse traditsiooniliselt foie gras'd. Seda imelist duetti proovime meiegi. Lõuna veinimõisas. Pealelõunal sõidame Bordeaux´sse, kus on aega ringi jalutada ning samuti õhtustada endale meelepärases kohas. Hilisõhtul tagasi villasse.
6
6.päev
Konjaki päev. Sõit Cognac´i linna. Konjakimaja külastus koos degusteerimisega. Lõuna Cognac´is. Pärastlõunal sõidame tagasi oma villasse, kus meile valmistatakse prantslaste poolt õhtusöök.
7
7.päev
Pikk hommikusöök ja ärasõit.
Reisi hind sisaldab:
  • kohapealne majutus villas keset viinamarjapõlde kahestes tubades koos hommikusöökidega
  • kõik programmis kirjeldatud ringsõidud ja külastused koos degusteerimistega
  • kogu kohapealne transport
  • kõik programmis mainitud toidukorrad
Reisi hind ei sisalda:
  • lennupileteid
  • söögikordi, mida ei ole mainitud või mis on märgitud, et ei kuulu hinna sisse
Lisatasu eest:
  • majutus üksinda toas
Me oleme küll käinud ka varasemalt Prantsusmaal – Pariisis. Bordeaux on aga hoopis midagi muud ja palju meeldivam. Te olete üles leidnud sõbralikud prantslased ja eht prantsaslikud kohad. Elagu hea vein ja hea söök! Triin
Kon Tiki uudiskiri

Ole kursis põneva reisiinfoga

Lisa siia oma meiliaadress ja oledki toimuvaga kursis!