Milliseid maitsenaudinguid pakub Prantsusmaa?
Prantslased (ja mitte ainult nemad) peavad prantsuse kööki maailma parimaks ning sel teemal nendega vaidlema asumine on juba ette kaotatud vaidlus. Nad oskavad toitu nautida ja hea tooni juurde kuulub ka oskus seda toitu valmistada. Väidetavalt ilmub Prantsusmaal iga päev keskmiselt kaks kokaraamatut. Mis siis on lisaks sibulasupile, konnajalgadele ja prantsuse saiakestele need tõeliselt hõrgud palad, mida nautida?
Prantslased teavad suurepärase juustu valmistamise saladusi, siin võib leida üle 300 erineva juustusordi. Kuna nad teavad, kuidas head juustu valmistada, meeldib neile seda loomulikult ka süüa, eriti suurepärase veini kõrvale. Räägitakse, et prantslased on maailma suurimad juustusööjad, tarbides aastas 25kg juustu inimese kohta.
Ka foie gras`i peetakse prantsuse köögi pärliks. Tegelikult ulatuvad foie gras´i juured iidsesse Egiptusesse, kust see Kreeka ja Rooma impeeriumi kaudu prantslastest toidunautlejate lauale jõudis.
Trühvlid – mitte šokolaaditrühvlid nagu mõni asjatundmatu võiks arvata, vaid seened, mille viljakehad arenevad maa sees. Trühvleid peetakse afrodisiakumiks ning kuigi nende toiteväärtus on minimaalne, on tegemist ühe hinnatuma hõrgutisega.
Bordeaux’piirkonna suurim delikatess on austrid. Terve Archachoni lahe äär on täis austrikasvandusi, kust saab värskeid, just merest toodud molluskeid kerge valge veini kõrvale mekkida.
Loomulikult ei jää Prantsusmaal kunagi ükski hõrk roog ilma sobiva veinita!
Mai kuus läheme maitsenaudingute jahile Provence`i (menüüs kõigele lisaks ka trühvlid, juustud, veinid) ja Bordeaux`sse (menüüs kõigele lisaks ka austrid, konjakid, veinid).
Vaata infot Provence reisi kohta
Vaata infot Bordeauxi reisi kohta