Bologna – Itaalia toidupealinn
Bologna ajalugu on tuntud juba 800 eKr etruskite perioodist. Põhja-Itaalia Emilia Romagna provintsi pealinn on olnud sajandeid tuntud ka teaduse, kunsti ja toidu poolest ning ega ilmaasjata Bolognat nimetata Itaalia toidupealinnaks.
Suurepärane võimalus linna, selle vaatamisväärsuste ja ostutänavatega tutvumiseks on jalutada mööda varjulisi sammaskäike, mille pikkus on ligi 40 kilomeetrit. Arhitektuuri- ja kunstihuvilistele on imetlemiseks lugematu arv paleesid ja kirikuhooneid ning kunstimuuseumides saab süveneda teoste uurimisse ajaloo suurmeistrite maalidest kaasaegse kujutava kunstini.
Linna süda, Piazza Maggiore ja külgnev Piazza del Nettuno, on ümbritsetud paljude kaunite paleede ja hoonetega. Nendele ja Bologna iseloomulikele punastes toonides hoonetele avaneb suurepärane vaade, kui ronida Asinelli torni, mis on üks linna ajaloolistest tornidest. Jätkates kõndimist mööda Via Zamboni, jõuate Euroopa vanima ülikooli piirkonda, mis asutati 1088. aastal.
Vaatamisväärsuste vahele jääb aega nautida Bologna kuulsaid toite ühes arvukatest hubastest restoranidest. Bologna inimesed käivad sageli väljas söömas, nii et saate linnas endiselt nautida ehtsat kohalikku toitu.
Ajakiri Forbes on nimetanud Emilia-Romagnat maakonnaks, kus kõige paremini süüa saab või täpsemalt: “Emilia- Romagna has the best food in the world”.
Jalutage Quadrilatero kvartali kitsastel tänavatel, istuge lõunasöögile või aperitiivile ja ostke delikatessipoodidest midagi maitsvat koju kaasa võtmiseks. Tortelloni, passatelli, tortellini, lasanje, gnocchi, tagliatelle, penne – pastat igale maitsele! Ainus, mida te ei leia, on spagetti bolognese’t. Sellist toitu ei tunne ükski itaallane! Küll aga tuleks proovida “tagliatelle al ragù’d”, mida kohalikud mammad ülepäeva perele valmistavad.
Selle suve ainulaadne Itaalia puhkus Bolognas on rännak kohalike maitsete ja kultuuri radadele. Peatume ajaloolises Bologna vanalinnas, kus igal sammul ja tänavanurgal saab nautida ehtsat Itaalia atmosfääri.
Linn asub Toscana-Emilia Apenniinide ja Po oru vahel pakkudes vahelduvaid maastikke ja lõputuid viinamarjaistandusi. Oled Sa unistanud päevast kohalikes külakestes, nautida vaateid ja pedaalida jalgrattal ning lasta Itaalial enda hinge pugeda? Kohaliku eluga saame tutvuda elektrijalgrattastel sõites pisut mägistel teedel, naudime varajase suve loodust- värve ja õite rohkust. Külastame veinimõisasid, ning tutvume kohalikest viinamarjasortidest valmistatud veinidega. Kohalikest veinidest tuntakse enim Cabernet Sauvignon’i, Pignoletto’t, Pinot Bianco’t, Merlot’d ja Barbera’t.
Lisaks maitsvale toidule ja kosutavale veinile, teeme ka kergemat sporti jalgratastel ja tunnetame elu ilu!
Alusta oma suve La Dolce Vita stiilis nautides Itaalia päikest, head toitu ja maitsvat veini!
-
Departure/Return Location
10.06-16.06.2024 / 09.-15.09.2024 / 10.06-16.06.2025 -
Departure Time
Kristel Unus
Tour Plan
Päev 1
Päev 2
Päev 3
Päev 4
Päev 5
Päev 6
Päev 7
- majutus ajaloolises Bologna vanalinnas 4* hotellis kahestes tubades koos hommikusöögiga
- jalgsi Bologna linnaeksursioon koos erinevate kohalike maitsete degusteerimisega (toidukohtades maitsmised)
- pasta valmistamise õpituba + valmistatud pasta söömine lõunasöögiks
- bussieksursioon Parmigiano juustukotta, Prociutto valmimis kohta ja Modena balsamiäädika muuseumi
- Elektriratastel päev linnast väljas ja veinimõisas veinide degustatsioon
- eesti keelne reisijuht
- Bologna linnamaks u 5€ in/öö ja tasumine hotellis kohapeal sularahas
- reisikindlustus