Provence maitsed: hõrk kirsi clafoutis

Emadepäevale mõeldes tuleb siit üks  maitsev ja lihtne magustoidu retsept neile, kes tahavad ise valmistada midagi Provence`i- pärast. Kirsi clafoutis on midagi kirsivormi sarnast.

Pese ja puhasta kirsid kividest. Määri lahtikäiv koogivorm võiga ning aseta kirsid vormi. Sega kausis munad, lisa vähehaaval jahu ja suhkur, sega need koostisained omavahel ning lisa seejärel piim ja vanilje ning pisut soola maitsete esiletoomiseks.  Vala kirsid seguga üle ning küpseta eelnevalt 180C kuumutatud ahjus 30 minutit.

Kirsi clafoutis on maitsvam kui seda süüa jahutatult. Tõelised gurmeesõbrad lisavad  magustoidule ka  lusikatäie pistaatsiajäätist!

Vaja läheb :

  • 500g kirsse
  • 4 muna
  • 100g jahu
  • 100g peensuhkrut
  • 300ml piima
  • 1 vanilje kaun
  • 30g võid
  • näpuotsatäis soola

Ajakulu: 50 minutit

 

Tutvu ka meie Provence maitsenaudingute reisikavaga.

 

Kon Tiki uudiskiri

Ole kursis põneva reisiinfoga

Lisa siia oma meiliaadress ja oledki toimuvaga kursis!