Provence maitsed: hõrk kirsi clafoutis
Emadepäevale mõeldes tuleb siit üks maitsev ja lihtne magustoidu retsept neile, kes tahavad ise valmistada midagi Provence`i- pärast. Kirsi clafoutis on midagi kirsivormi sarnast.
Pese ja puhasta kirsid kividest. Määri lahtikäiv koogivorm võiga ning aseta kirsid vormi. Sega kausis munad, lisa vähehaaval jahu ja suhkur, sega need koostisained omavahel ning lisa seejärel piim ja vanilje ning pisut soola maitsete esiletoomiseks. Vala kirsid seguga üle ning küpseta eelnevalt 180C kuumutatud ahjus 30 minutit.
Kirsi clafoutis on maitsvam kui seda süüa jahutatult. Tõelised gurmeesõbrad lisavad magustoidule ka lusikatäie pistaatsiajäätist!
Vaja läheb :
- 500g kirsse
- 4 muna
- 100g jahu
- 100g peensuhkrut
- 300ml piima
- 1 vanilje kaun
- 30g võid
- näpuotsatäis soola
Ajakulu: 50 minutit
Tutvu ka meie Provence maitsenaudingute reisikavaga.